"De reis Boeddha"

Dit boeddhabeeld reist altijd met mij mee als ik aan het werk ben op beurzen en andere locaties. En nu trekt het plotseling mijn aandacht. Alsof het vandaag iets wil vertellen.

Heb het gekregen van een een tante die het op haar beurt heeft gekregen van haar neef, voorafgaand aan zijn overlijden. Het verhaal gaat dat hij het in Thailand heeft gekocht op één van zijn verre reizen. Want dat kon hij, reizen en bovenal genieten van het leven.

En Nu is het stil en voel dankbaarheid en verwondering tegelijk. Er is die kenmerkende stilte en rust die hij om zich heen kon hebben. Althans, zo voelde het tijdens de enkele ontmoetingen met hem als de familie bij elkaar kwam.

En de Boeddha, die raakt rustig de aarde aan op een bijzonder moment......

Dank je wel Herman 🙏

"Ego versus Ziel"

"Ego versus Ziel”

Eens in de maand ga ik zeilen. Samen met een aantal onderzoekende liefdevolle mensen. En ja, dat is van dat zeilen waar je niet van in het water kan vallen. Niet tussen de wal en het schip zeg maar.

We glijden dan over en door ons gezamenlijk bewustzijn zonder verwachting. Om steeds meer te ervaren dat we één zijn. Samen één in Spirit.

En weet je, het is mooi, om blij van te worden. Blij om mijzelf weer als een kind te mogen verwonderen over wat er op zo’n avond gebeurd.

We zijn er dan voor elkaar. Om te inspireren, te lachen en soms een traan weg te pinken. Het is een soort van pelgrimage om stap voor stap te ontdekken wat wij zijn.

En soms is er die glimp die we samen of alleen in de stilte ervaren.

Die glimp dat we oneindig, onkwetsbaar en voorbij alle pijn van het ego zijn, Ziel.

Het doet mij telkens herinneren aan een chant van Swami Shankara die Paramhansa Yogananda vertaald heeft.

Mind nor Intellect, nor ego, feeling;

Sky nor earth no metals am I

I am He, I am He, Blessed Spirit, I am He!

 

No birth, no death, no caste have I,

Father, mother, have I none,

I am He, I am He, Blessed Spirit, I am He!

 

Beyond all fancy, formless am I,

Free from dreams, of all earthly life,

I am He, I am He, Blessed Spirit, I am He!

Bondage I fear not; I am free in Thy joy!, Free!

Oh, free, Lord, free in Thy Bliss!

I am He, I am He, Blessed Spirit, I am He!

Wandel in liefde,

André

"When thy light shines"

"When thy light shines"

When thy light shines at the top of the tree a new river is born.

Her waters washing away all mountains of ignorance creating a new body of light.

O divine one it’s thee who feeds us from thy fountain of wisdom and love.

Nourishing our souls and bodies and when time comes dissolving them into thy sea of infinite bliss.

Wander in Love.
© André Stelling

"Gaat het nooit vervelen"

Die vraag stelde J. mij vorige week. J. is een vriendin waarmee ik af en toe afspreek om te wandelen. Gezellig stappen en weer even bijpraten. We hebben het dan over van alles. Over de oppervlakkige zaken van het leven, maar ook over de dingen die belangrijk voor ons zijn.

En zo vroeg ze: "Gaat het nooit vervelen?"

Hoe bedoel je? vroeg ik op mijn beurt.

"Nou, elke woensdagavond een workshop intuïtieve ontwikkeling organiseren. Je doet dat nu al zo lang”.

Ehh... eerlijk gezegd overviel ze mij er een beetje mee. Ik heb er helemaal niet bij stil gestaan dat ik dat al ruim 6 jaar doe.

"Maar hoe doe je dat dan?"

Het gaat eigenlijk vanzelf hoor ik mijzelf zeggen. Er is op die avond geen programma. Ik laat mij inspireren door Spirit. Dan weet ik wat we gaan doen, maar ook weer niet precies. Dat is vanzelf zo ontstaan.

"Ohh ... wat interessant" hoor ik haar zeggen.

Dat is het zeker. Geen programma waar "alles" vast lijkt te staan. Maar eerder van ontvangen en delen. En dan weer delen en ontvangen. Dat werkt voor mij heel natuurlijk en verveelt nooit.

Maar goed dat je er over begint. Aankomende woensdag 20 maart is er geen intuïtieve ontwikkelingsavond i.v.m. de verkiezingen. Dat moet ik nog wel even doorgeven.

Kan ik mooi de belastingen doen. En is dat vervelend? Nee hoor. Ook weer zo'n proces van ontvangen en delen, delen en ontvangen.

Maar dan anders.

Dank je Spirit en J.

"Onrust en geluidjes"

Als “zoeker” word je soms ook wel eens onderworpen aan een test. Tenminste, in mijn filosofie.

Zo kwamen wij met een aantal “zoekers” samen om te mediteren. Net voordat wij gezamelijk de meditatie startte klonk de deurbel. Wie zal het zijn? Ik hoor een stem en weet het meteen. Het is M. Als ze maar niet naast mij komt zitten hoor ik mijzelf denken. Oeps, die gedachte was er ineens.

Ze is zo’n lieverd, maar zo onrustig tijdens haar meditaties. Ze beweegt continue en maakt telkens geluidjes. Gelukkig zijn er meerdere plaatsen vrij, dus dat komt wel goed.

Maar je begrijpt het vast wel, deze avond valt er iets te leren voor mij. Iets om bewust van te worden en om los te laten. M. neemt plaats op de stoel naast mij en wij zeggen elkaar gedag. Ooh, ze heeft ook een mok mee om te drinken. Ik overweeg heel even om een rij verder te gaan zitten. Nee, toch maar niet. Het komt vast wel goed.

Na de klanken van een inspirerende verhaal en een gezamelijk zingen starten we de meditatie. En ja, M. beweegt onrustig en maakt geluidjes zoals altijd.

En ik? Vandaag ervaar ik een diepere meditatie en meer liefdevolle vriendelijkheid in mijzelf.

Dankbaar en vol vertrouwen rij ik naar huis in de wetenschap dat eerdere ervaringen niet de realiteit zijn in het nu.

Dank je wel M.


"Liefdesenergie"

Na de demonstratie mediumschap in de Westertil in Wormer met Marry Ronde, mocht ik op maandagavond 28 januari een demonstratie mediumschap plus geven bij de Spirituele stichting de Nieuwe Wereld in Alkmaar.

Een weetje, De stichting is gevestigd in een schuilkerk die in 1659 is gebouwd. En het toeval wil dat ik wel iets met oude kerken heb. Ze voelen natuurlijk niet allemaal hetzelfde, maar er hangt hier een heerlijke energie om te werken voor Spirit. De schuilkerk is overigens te bezichtigen.

Toen Monique en ik door de deur naar binnen stapten was de energie meteen voelbaar. Alsof je een extra jas aan kreeg zeg maar. Één waarin je jezelf kunt wentelen. Een soort van thuiskomen. Die liefde was de hele avond voelbaar.

En het bijzondere is dat alle aanwezigen iets van deze energie meekrijgen. Een Liefdesenergie die op enig moment iets in beweging zet, waardoor we weer wat bewuster kunnen worden van ons zelf als wij dat toelaten.

Hoe mooi is het om deelgenoot te zijn in dit proces van delen en bewustwording. 🙏

Wandel in Liefde,
André

"De uitdaging aangaan"

Neem ik voor vandaag, vrijdag 18 januari, afscheid van de meditatie groep van vrijdagochtend, krijg ik zomaar een reminder van FB.

We geven al weer 1 jaar samen demonstraties mediumschap in Oudorp. Best wel bijzonder.

Heb het namelijk heel lang tegengehouden, het in het openbaar demonstreren van het Mediumschap. Maar soms krijg je subtiel een duw in een richting of word je voorzichtig gemasseerd om iets te doen of waar je niet wil zijn.

Zo'n subtiel moment was tijdens een Privéconsult op het Arthur Findlay College in Engeland. Een lerares zei tegen mij "lekker veilig hè, om alleen als healer en met de Trance-staat te werken!" Ik wist meteen waar ze op doelde en dat ze gelijk had.

Één aspect van het mediumschap gaf mij namelijk heel veel uitdaging. In mijn geval was dat op het podium staan en in het volle licht. Als ik er voorheen aan dacht brak het zweet mij al uit. En dat zonder de lampen aan. Hahaha.. 😂 Inmiddels kan ik er om lachen...😂

Door de uitdaging aan te gaan en dan voornamelijk met mijzelf heb ik heel veel geleerd. Over mijn gekopieerde percepties over wat hoort en niet hoort, wat is en niet is, wat goed of fout is en dat je vooral niet "normaal" hoeft te doen. Want ja, wat is normaal?

O ja, dan is er natuurlijk ook nog het vertrouwen. Zou ik bijna vergeten 😜 Met vallen en opstaan heb ik dat ontwikkeld. Vertrouwen in mijzelf en vertrouwen in Spirit. Maar ook vertrouwen in anderen, want Spirit is ten slotte alles en iedereen.

Inmiddels kan ik er nu van genieten, mijzelf verwonderen in het proces van oneindige groei, zonder strijd, maar met verwondering over vele aspecten van het leven en communicatie met geliefden.

En het podium? Dat is maar een podium.

André

"Opruimen"

Het is nog geen voorjaar, maar het gevoel van opruimen was afgelopen maandag en dinsdag zo krachtig dat ik er wel gehoor aan moest geven. Even een korte aarzeling, maar dan aan de slag.

Terwijl ik de eerste lade open trek, grinnik ik in mijzelf als ik mijzelf hoor denken "zijn dat niet typisch vrouwelijke gevoelens, de natuur is zeker van slag".

Ik weet inmiddels wel beter, vertrouwen en jezelf overgeven aan je innerlijke gevoelens en in het daarop volgend proces stappen. Ook als man. "Spirit and Nature dancing together".

De inhoud van de lades lijkt wel een tijdcapsule, foto's van L & K als ukkies glijden door mijn handen en 13 jaar ontwikkeling van mijn mediumschap komt voorbij. Maar ook de tijdelijkheid van het leven uitgedrukt in overlijdensberichten van familie en vrienden...

Eerder die dag vroeg M nog aan mij "Hoe kun je verder leven als je ouders er niet meer zijn?" Ondanks dat ik er ervaring mee heb kon ik er op dat moment geen antwoord op geven.

Het geeft mij een dubbel gevoel merk ik. Enerzijds weet ik door mijn ervaringen en werk als medium dat we voort leven na het overlijden en dat onze geliefden nog dichter bij ons kunnen zijn dan tijdens hun fysieke leven. Maar ik ervaar plotseling ook het gemis van de fysieke aanraking, hun geur, de klank van hun stem en hun aanmoediging.

Op dat moment valt er een kaart "Succes" uit de stapel papieren die ik in mijn handen heb... Een kaart geschreven door mij moeder. Geschreven vlak voor ze in 2016 de "overstap" naar de astrale wereld maakte.

Ze schreef:

"Lieve zoon,

Ik wens je succes bij alles wat je wilt doen en nog van plan bent te doen!

Liefs van Moeke“.

Ondanks dat ze niets met spiritualiteit had en het allemaal onzin vond gunde ze mij het Succes. Was het destijds al een groot cadeau voor mij, precies op het juiste moment ontvang ik deze wens nu opnieuw. Hoe mooi is dat! Pfff.. die komt binnen en er schieten tranen in mijn ogen.

Ze weet dus van mijn uitdagingen die ik de laatste tijd op mijn pad ervaar en het heen en weer slingeren tussen mijn emoties...

Als ik 's avonds na het samen geven van een demonstratie mediumschap napraat, ben ik blij dat ik heb geluisterd naar mijn gevoel...

Mijn gevoel van opruimen en daarmee weer ruimte creëren voor nieuwe mogelijkheden...

Dank je Moeke❤️

"Uitreiken naar het Licht"

Gistermiddag was het tijd om de bomen en struiken in de achtertuin te snoeien. Dat was echt wel nodig, want wat groeien die snel. Ze verdringen zich om het licht zo optimaal mogelijk te ontvangen. Ja, een stap zetten doen ze niet maar zich “uitrekken” des te meer. En alles lijkt volgens een specifiek plan te verlopen. Alleen maar om te kunnen baden in dat magische licht.

Terwijl ik het proces van het snoeien volg, komt er een gedachte op. Doen wij dat als mens ook nog steeds? Ons “uitstrekken” naar het licht. Daarmee bedoel ik natuurlijk niet ons wentelen in het zand aan de kust tijdens een zomerse dag.

Nee, het echt reiken naar het licht. Dat speciale licht wat er altijd is. Ook tijdens de donkere dagen voor kerstmis. Misschien wel speciaal voor ons aanwezig in deze periode.

Zelf mochten wij gisteravond tijdens een intieme sfeer onder de Toren weer deelnemen aan dat proces. Dat proces van het uitreiken naar het licht en het samenkomen met de dierbaren die hun fysiek lichaam al hebben achtergelaten. Zo stond De Hemel weer even op een kier en mochten wij allen dat licht weer eens ervaren.

Dankbaar🙏

"Karma is een Bitch"

Te pas en te onpas zie ik het voorbij komen of worden mijn gehoorzenuwen geprikkeld met deze oneliner. Zo ook vandaag op FB. Maar is “Karma” echt een “Bitch”?

Oké, je merkt dat bepaalde gedachten en de daarmee gepaard gaande woorden en of handelingen niet in je voordeel werken. En dat je daarom in het leven soms op de blaren “moet” lopen of zitten.

Maar is “Karma” daarom een “B”? Ik geloof het niet.

Het is maar net hoe je naar het leven kijkt. Welke perceptie je daarover hebt zeg maar. En dat is nou net waar het om draait. Mega interessant vind ik het en het onderzoeken waard!

Voor het gemak breng ik een andere oneliner in.

“Actie geeft reactie”. O ja, geen zweverig geneuzel. Het is de derde wet van Newton. Pure wetenschap dus.

Zou het niet mooi zijn als wij “Karma” omarmen en in ons voordeel gebruiken?

Onze verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen gedachten, voor onze woorden en handelingen. Zo beginnen we bij ons zelf en zetten we samen de eerste stap.   

Als je al in Karma en of de Wetten van Newton gelooft natuurlijk, maar dat laat ik aan jou over. Die spreekwoordelijke blaren voel je uiteindelijk wel …..

Wandel in Liefde,

André

"Onderweg"

Onderweg naar de beurs.

Ja, ja, vertrouwen hebben! Het komt goed hoor ik mijzelf denken, als ik in de auto op weg naar de beurs van de 'Gevende handen' rij.

Ze komen zomaar ineens weer op, die gedachten van; hoe zal het zijn? Wordt het gezellig druk? Gaat het wel lukken? Doe ik het wel goed? Ben ik dienstbaar genoeg? Ben ik er wel genoeg voor Spirit?

Soms is er die rimpeling in het vertrouwen. Schommel ik even heen en weer op de golven van onzekerheid. En vaak op het moment dat ik het minst verwacht. Zo ook gisteren.

Maar er is meer voel ik, terwijl ik denk 'het komt goed'. Ergens op de achtergrond ervaar ik een hernieuwd soort vertrouwen. Een vertrouwen van 'wij' waarin 'mijn ik' is opgenomen. Met een dankbaar en gevoel van vreugde tuf ik verder richting Alkmaar.

"De Weg"

Welke weg of welk pad moet ik gaan? 

Een flink aantal jaren heb ik zelf geworsteld met deze vraag. Soms dacht ik dat ik het wist maar vaak ook niet. Werd enthousiast gemaakt door anderen en verloor dan mijzelf weer. Maar er is hoop. Een hoop dat je uiteindelijk een innerlijk gevoel brengt, meer een weten, van hoe het ongeveer in elkaar steekt. Dus ja, welke weg of welk pad moet je gaan?  

De innerlijke weg? De uiterlijke weg? Een combinatie van beide? En in welke vorm?

Het zijn vaak gehoorde vragen, maar het maakt in principe niet uit welke weg je kiest. 

Het pad brengt je uiteindelijk precies daar waar je zijn "moet" en op het juiste moment

Je vormt het pad namelijk zelf met elke stap. Hoe die stap er uit ziet en wat het resultaat is, is weer afhankelijk van je keuze(s) en verwachting(en) over de uitkomst.

En het kan je natuurlijk dienen om even te wachten. Maar wachten tot de weg zich laat zien werkt niet. Op die manier kun je oneindig lang wachten.

Zo kun je de weg creëeren die gemakkelijk lijkt, maar uiteindelijk 'problemen' oplevert of je minder snel iets leert. Of juist de moeilijke weg creëeren en grote lessen leren over jezelf en jouw verbinding of eenheid met al het leven overal. Je kunt jezelf natuurlijk afvragen; wil ik deze weg of juist niet?

Kies ik voor de makkelijke weg. Kost het mij moeite? Moet ik bij elke stap opletten, neem ik bewust een stap of denk ik er niet bij na?

Jouw verwachting over de uitkomst of het resultaat na de door jou gemaakte stap kleurt deze altijd. Naar hoe je denkpatronen zich gevormd hebben door de omstandigheden in je leven.

Vraag jezelf af of deze denkpatronen voor jou werken of je juist belemmeren.

Ga je bijvoorbeeld door met jezelf te beperken door in angst te blijven leven of kies je stap voor stap voor de 'vrijheid'. Met andere woorden; Durf je het aan om op pad te gaan en de volgende stap te zetten? De uitkomst, hoe deze zich ook laat zien zonder oordeel te accepteren. En bovendien niet te veroordelen. 

Constateer en maak een nieuwe keuze en zet wederom een stap gebaseerd op jouw intuïtie en wijsheid.

Leef je leven en geniet van jouw verbondenheid met al het leven overal. Van binnen en van buiten.

Wandel in Liefde.

André 

"Stilte"

'STILTE'

Onopgemerkt ben ik aanwezig.
Verborgen in wind, regen en zonneschijn.

Achter de drukte van jouw gedachten
ben ik, de stilte, jouw waarachtig zijn.

O, ik ken jouw onbewust verlangen
Om één met mij te zijn.

Wandel in Liefde.
© André Stelling

Verslag - Kennismaken met Meditatie op 26 mei.

Ik heb het vaak horen zeggen: "Meditatie, wat zweverig", maar is dat echt wel zo? 

Het hangt natuurlijk van iemands perceptie af hoe die mediteren benaderd en dat is prima. Mijn ervaring is anders en weet dat je heel veel moed nodig hebt om "Het"te gaan doen. Veelal duurt het best wel even voordat je gehoor geeft aan de roep van je Ziel. En als je dan eindelijk op je meditatiefiets de eerste meters naar de stilte in jezelf aflegt, kan het zomaar gebeuren dat je een onbehendige denkwijze over jezelf waarneemt. Zo ook vandaag. 

Tijdens het oefenen met een mantra "ik ben goed zoals ik ben" voelde een mooi manspersoon best wel wat weerstand. Hij had een uitdaging om op de meditatiefiets te blijven zitten. En herkennen wij dat niet allemaal? In ons leven maken wij soms zelf de gedachten van een ander tot onze eigen werkelijkheid. En dat onder ogen zien, daar heb je lef voor nodig! Dat had deze meneer. Ondanks de weerstand besloot hij door te zetten en fietste langzaam door de weerstand heen.

En was aan het einde van de workshop alle weerstand en het zelfbeeld veranderd? Nee, dat nog niet, maar het voelde wel goed en het is in beweging!

Mediteer in Liefde.

André

        

 

Verslag - Meditatief Wandelen op 25 mei.

Het is nog vroeg als Monique de deur uit stapt en ik uit bed spring. Werk mijn ochtendritueel af en zie de bewolking langzaam wegtrekken. De poncho kan in de kast blijven liggen. Wel zo prettig als wij vandaag 'Meditatief gaan Wandelen'. 

Met wij bedoel ik de groep enthousiaste stappers die willen ervaren hoe het is om tijdens het wandelen te werken met een mantra en zichzelf zo te leren bekrachtigen. 

Als de klok 10.00u aangeeft is iedereen aanwezig. En wat een fijne mensen. Mooi om te voelen dat er snel een prettige groepsenergie ontstaat. We kiezen allemaal onze eigen mantra (klank of klanken) en gaan op weg. Luisteren naar vogels, onze ademhaling en werken met spiergroepen die al even geen aandacht hebben gehad. Zo maken we verbinding met dat wat is in het fysieke lichaam en de stilte van binnen. Alles wordt enthousiast ontspannen opgenomen.

Voor we het weten is de wandeling al weer voorbij en praten we samen nog even na.  Na het delen en ontvangen schiet iedereen zijn schoenen weer in en fietst of wandelt ontspannen en tevreden de dag in.

Wat een mooie ervaring. Dank jullie wel voor jullie enthousiasme.   

Wandel in Liefde,

André

Verslag - Winnaars Privé Consulten

Lieve mensen, 

10 april heb ik met jullie afgesproken dat ik vandaag bekend zou maken wie er een privé-consult gewonnen heeft na het delen van mijn facebook-bericht over de lancering van mijn nieuwe site.

Ik ben erg blij dat ik jullie kan laten weten dat Linda Bakker en Sylvia Oostenrijk elk een privé-consult gewonnen hebben. Met beide neem ik deze week contact op.

Degene die geen privé-consult hebben gewonnen, maar wel het facebook bericht gedeeld hebben bedank ik graag hiervoor. Het stelt mij in de gelegenheid om meer mensen te bereiken met datgene wat ik wil overbrengen.

Ook bedank ik iedereen voor het liken van het facebook-bericht, de positieve feedback en de enthousiaste reacties.

Wandel in liefde,

André Stelling

Verslag - In de uitzending van Meerradio op 17 april.

Bewandel je het juiste levenspad?

Luister je naar de signalen die je krijgt of zie je tekens op je weg en volg je die, zodat je de goede kant op gaat? Hoe doe je dat?

Tijdens het interview in het radioprogramma 'ER IS MEER…!’ van Meerradio gaat het over spiritualiteit en vertel ik over intuïtie en mijn ervaringen.

Veel plezier met luisteren.

André 

 

 

 

Verslag - Demonstratie Mediumschap op 16 april in Zaandam.

'Intuitie, de stem van je Ziel'.

Als jongeling kocht en las ik ooit een boek van Prof. H. van Praag 'Magie in dienst van de Mystiek'. Hij onderzocht en schreef over de Parapsychologie. En ja, waarom koop je zo'n boek op jonge leeftijd terwijl je vrienden en vriendinnen  zich met hele andere zaken bezig houden.

Ik had destijds niet kunnen bedenken dat ik ooit zelf bij de of een Vereniging voor Parapsychologie in Zaandam voor de zaal zou staan om voorwerpen te psychometreren en contacten met dierbaren te maken. 

Gisteravond was het zover en voelde het alsof de cirkel rond was. Wat een liefdevolle ontvangst en fijne sfeer bij deze vereniging.    

Dankbaarheid is wat ik voel om dit te mogen ervaren. 

'Life is a Miracle'

Verslag - Mindful Wandelen op 3 maart in Castricum

Ik weet nog hoe het was. Daar aan het einde van de wereld in Fisterre, Spanje. Na meer dan 2.500 km stappen. Alles was goed zoals het was. En dat is het nog steeds. De stilte in mijzelf meegedragen door alle turbulentie heen tot hier. Vandaag de stilte in mijzelf verder gecultiveerd door mindful te wandelen. Life is a Miracle.

 

Zomaar een realisatie tijdens mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella


"Elke dag kom ik ze weer tegen.

Zwijgend en berustend in hun lot.

Uit hun vertrouwde omgeving en familie weggerukt.

Verscheurd, gebroken, tot op het vlees gevild, versnipperd en gestapeld.

Eeuwenlang vervolgt en overgeleverd aan de grillen van de mens met zijn overmatige bemoeienis en alomvattende onwetendheid.

Soms tot in het uiterst gemanipuleerd als kunstvorm.

Mij verkoeling brengend in uw schaduw tijdens de uren van verzengende hitte op mijn pad en mijn longen vullend met door u geproduceerde zuurstof.

Aarde door u vruchtbaar gehouden en vastgeklemt tussen uw wortels. Onlosmakelijk verbonden in de kringloop van het water.

Onder en tussen uw natuurlijke paraplu floreren levensvormen, schuilend voor zon, wind, regen en levend in uw huid. Genietend van u en uw zoete nectar.

U heeft mij geleerd van u te houden!

Hoe dankbaar ben ik voor uw uiterste vorm van dienstbaarheid, O Standing People!"