Verslag - Kennismaken met Meditatie op 26 mei.

Ik heb het vaak horen zeggen: "Meditatie, wat zweverig", maar is dat echt wel zo? 

Het hangt natuurlijk van iemands perceptie af hoe die mediteren benaderd en dat is prima. Mijn ervaring is anders en weet dat je heel veel moed nodig hebt om "Het"te gaan doen. Veelal duurt het best wel even voordat je gehoor geeft aan de roep van je Ziel. En als je dan eindelijk op je meditatiefiets de eerste meters naar de stilte in jezelf aflegt, kan het zomaar gebeuren dat je een onbehendige denkwijze over jezelf waarneemt. Zo ook vandaag. 

Tijdens het oefenen met een mantra "ik ben goed zoals ik ben" voelde een mooi manspersoon best wel wat weerstand. Hij had een uitdaging om op de meditatiefiets te blijven zitten. En herkennen wij dat niet allemaal? In ons leven maken wij soms zelf de gedachten van een ander tot onze eigen werkelijkheid. En dat onder ogen zien, daar heb je lef voor nodig! Dat had deze meneer. Ondanks de weerstand besloot hij door te zetten en fietste langzaam door de weerstand heen.

En was aan het einde van de workshop alle weerstand en het zelfbeeld veranderd? Nee, dat nog niet, maar het voelde wel goed en het is in beweging!

Mediteer in Liefde.

André