"De Weg"

Welke weg of welk pad moet ik gaan? 

Een flink aantal jaren heb ik zelf geworsteld met deze vraag. Soms dacht ik dat ik het wist maar vaak ook niet. Werd enthousiast gemaakt door anderen en verloor dan mijzelf weer. Maar er is hoop. Een hoop dat je uiteindelijk een innerlijk gevoel brengt, meer een weten, van hoe het ongeveer in elkaar steekt. Dus ja, welke weg of welk pad moet je gaan?  

De innerlijke weg? De uiterlijke weg? Een combinatie van beide? En in welke vorm?

Het zijn vaak gehoorde vragen, maar het maakt in principe niet uit welke weg je kiest. 

Het pad brengt je uiteindelijk precies daar waar je zijn "moet" en op het juiste moment

Je vormt het pad namelijk zelf met elke stap. Hoe die stap er uit ziet en wat het resultaat is, is weer afhankelijk van je keuze(s) en verwachting(en) over de uitkomst.

En het kan je natuurlijk dienen om even te wachten. Maar wachten tot de weg zich laat zien werkt niet. Op die manier kun je oneindig lang wachten.

Zo kun je de weg creëeren die gemakkelijk lijkt, maar uiteindelijk 'problemen' oplevert of je minder snel iets leert. Of juist de moeilijke weg creëeren en grote lessen leren over jezelf en jouw verbinding of eenheid met al het leven overal. Je kunt jezelf natuurlijk afvragen; wil ik deze weg of juist niet?

Kies ik voor de makkelijke weg. Kost het mij moeite? Moet ik bij elke stap opletten, neem ik bewust een stap of denk ik er niet bij na?

Jouw verwachting over de uitkomst of het resultaat na de door jou gemaakte stap kleurt deze altijd. Naar hoe je denkpatronen zich gevormd hebben door de omstandigheden in je leven.

Vraag jezelf af of deze denkpatronen voor jou werken of je juist belemmeren.

Ga je bijvoorbeeld door met jezelf te beperken door in angst te blijven leven of kies je stap voor stap voor de 'vrijheid'. Met andere woorden; Durf je het aan om op pad te gaan en de volgende stap te zetten? De uitkomst, hoe deze zich ook laat zien zonder oordeel te accepteren. En bovendien niet te veroordelen. 

Constateer en maak een nieuwe keuze en zet wederom een stap gebaseerd op jouw intuïtie en wijsheid.

Leef je leven en geniet van jouw verbondenheid met al het leven overal. Van binnen en van buiten.

Wandel in Liefde.

André