"Loslaten"

Loslaten start als je weet wat je werkelijk nodig hebt.
Helder, maar hoe doe je dat?

Dat was best wel een ding voor mij. Ik vond het prettig om controle te hebben over mijn leven. Althans ik dacht dat ik controle had. Niets was minder waar.

Kreeg een ongeval, raakte mijn baan kwijt, huwelijk mislukte, raakte het droomhuis kwijt, werd co-ouder en ontdekte wat een burn-out is. Het domino effect noem ik het.

Een hele reis met ervaringen waarin je kunt blijven hangen als je niet alert bent. In de emoties bedoel Ik daarmee.

Want er was ook inzicht. Inzicht in het waarom en dankbaarheid voor de "opgelegde" ervaringen van gedwongen loslaten. Je ontdekt wat er werkelijk toe doet.

Maar je hoeft niet te wachten tot ervaringen je overkomen. Je kunt bijvoorbeeld wat ik noem, een uiterlijke reis ondernemen.

Door eropuit te gaan met bijvoorbeeld je rugzak en op reis te gaan. Je pakt de rugzak in met datgene wat je denkt nodig te hebben. Onderweg merk je al snel wat je werkelijk nodig hebt.

Ook een innerlijke reis kun je ondernemen. Door prettig te mediteren en daardoor in een oase van rust, kalmte en stilte te glijden. Wat je daar ook ontdekt is Geluk en Liefde. Je bent dan weer bewust van wat je werkelijk bent. De pijn heeft je thuisgebracht. Het werkelijke loslaten kan dan beginnen.

Wandel in Liefde,
André