“Kennis verdwijnt als wijsheid verschijnt"

Wacht, wacht… ehh…, wat staat daar nou eigenlijk?

ja, je leest het goed! Kennis verdwijnt als wijsheid verschijnt.

Mmmmm……  paradoxje?

Het is een logisch gevolg van het toepassen van opgedane kennis.

Met name als je kennis over hoe je kunt mediteren in de praktijk toepast. Zodra je behendiger wordt in het toepassen van technieken (lees kennis) kun je op een gegeven moment opmerken dat jouw bewustzijn aan het veranderen is.

Het blijkt dat je niet alleen kan zingen, sorry Stef en Sanne, maar ook in stilte waarnemen. In die stilte is veel te ontdekken. Je hoeft jezelf er alleen maar mee samen te smelten. Met als resultaat dat je het ontdekte bent.

Bijvoorbeeld kun je ontdekken dat er vele aspecten zoals angst, afgunst, woede, afgescheidenheid en discriminatie in essentie alleen maar in het denken bestaan.

Je ervaart dat je in verbinding bent, één bent met de ander en de ander met jou. En zelfs dat er maar één alomvattend bewustzijn is. De regendruppel die weer weet dat hij de oceaan is en de oceaan die altijd geweten heeft dat hij de regendruppel is. Alle uiterlijke verschillen zijn verdwenen.

Discussies, adviezen en raad over hoe je beter kunt handelen naar je medemens toe, verstommen. Er is alleen nog maar weten en tevreden zijn.    

Door toegepaste kennis is het wijsheid wat zich manifesteert. Niet van buitenaf, maar van binnenuit.

Wandel in Liefde.
André