Vaak zoek je het geluk, de ontspanning en de rust buiten jezelf. Maar uiteindelijk bemerk je dat het telkens weer een tijdelijk genot is. Je geniet bijvoorbeeld van een nieuw kledingstuk of vakantie en dan is dat fijne gevoel zo maar weer weg. Opgeslokt door de dingen van alle dag en het moeten! En als het verlangen weer sterker wordt wil je telkens opnieuw diezelfde ervaring. Zo kun je oneindig door blijven gaan in het leven! Met Meditatie kun je deze cirkel leren doorbreken! 

 
Meditatie brengt onspanning

Wat is meditatie?

Misschien zal het je verbazen. In essentie is meditatie een proces van actie, waarna een passieve alerte fase van waarneming volgt.

Het 'actieve proces' bestaat uit het voorbereiden van je fysieke lichaam en geest. Dat kan o.a. bestaan uit spannings- en ontspanningsoefeningen, ademhalings- en visualisatieoefeningen, zingen en het reciteren van mantra's (klank(en)). Maar ook het contempleren (beschouwen) over of van een specifieke gedachte, emotie of onderwerp. 

De 'passieve alerte fase' kan o.a. bestaan uit het waarnemen van je ademhaling, specifieke energiecentra, geluiden binnenin en buiten je lichaam en datgene wat je ervaart tijdens de meditatie. Je neemt alleen waar en laat alles zijn voor wat het is. Zonder oordeel!

 

Hoe zit je tijdens de meditatie?

Je kunt kiezen hoe je wilt zitten. Als het maar met een rechte rug is! Vind je het prettig om op een meditatiekussen in kleermakerszit te zitten, dan is dat prima. Zitten op een stoel is ook goed. Kies vooral een houding die je zonder inspanning langere tijd vol kan houden en jouw aandacht niet afleidt! 

Wat heb je aan meditatie?

Door meditatie te beoefenen ontstaat er rust en stilte binnenin jezelf, zelfrealisatie en het gevoel van gelukzaligheid in het hier en nu. En is dat niet precies waar alle mensen naar op zoek zijn?!

Intuïtief weet je, dat alleen de innerlijke realisatie van rust en geluk door meditatie blijvend is! Tenminste, als je vaak genoeg wil oefenen. Je bent uiteindelijk in staat om in elke situatie te handelen vanuit jouw innerlijke rust en geluk.  

 
Meditatie met mudra's
 

Door meditatie kun je,

  • de rust en stilte in jezelf ervaren

  • het geluk in jezelf ervaren

  • je gedachten en jezelf leren accepteren

  • makkelijker ontspannen

  • beter concentreren

  • meer genieten van dat wat er is

  • in elke situatie leren bij jezelf te blijven

  • intuïtief keuzes leren maken die voor jou belangrijk zijn

  • makkelijker met stressvolle situaties omgaan

en het helpt stress verminderen. 

 
 

Wil je snel naar één van de workshops? Klik dan op één van de linken of ga naar de pagina activiteiten.