"Gaat het nooit vervelen"

Die vraag stelde J. mij vorige week. J. is een vriendin waarmee ik af en toe afspreek om te wandelen. Gezellig stappen en weer even bijpraten. We hebben het dan over van alles. Over de oppervlakkige zaken van het leven, maar ook over de dingen die belangrijk voor ons zijn.

En zo vroeg ze: "Gaat het nooit vervelen?"

Hoe bedoel je? vroeg ik op mijn beurt.

"Nou, elke woensdagavond een workshop intuïtieve ontwikkeling organiseren. Je doet dat nu al zo lang”.

Ehh... eerlijk gezegd overviel ze mij er een beetje mee. Ik heb er helemaal niet bij stil gestaan dat ik dat al ruim 6 jaar doe.

"Maar hoe doe je dat dan?"

Het gaat eigenlijk vanzelf hoor ik mijzelf zeggen. Er is op die avond geen programma. Ik laat mij inspireren door Spirit. Dan weet ik wat we gaan doen, maar ook weer niet precies. Dat is vanzelf zo ontstaan.

"Ohh ... wat interessant" hoor ik haar zeggen.

Dat is het zeker. Geen programma waar "alles" vast lijkt te staan. Maar eerder van ontvangen en delen. En dan weer delen en ontvangen. Dat werkt voor mij heel natuurlijk en verveelt nooit.

Maar goed dat je er over begint. Aankomende woensdag 20 maart is er geen intuïtieve ontwikkelingsavond i.v.m. de verkiezingen. Dat moet ik nog wel even doorgeven.

Kan ik mooi de belastingen doen. En is dat vervelend? Nee hoor. Ook weer zo'n proces van ontvangen en delen, delen en ontvangen.

Maar dan anders.

Dank je Spirit en J.